παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini

Παροχές

Η φιλοσοφία μας:

Στον Παιδικό Παράδεισο,μέλημα μας είναι η σταδιακή κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ομαλή ένταξη τους σε κάθε ηλικιακή ομάδα και η ενεργός συμμετοχή τους στις δραστηριότητες που προετοιμάζουμε για εκείνα.Καθημερινά,στο πλαίσιο του προγράμματος μας πραγματοποιούνται βιωματικά παιχνίδια με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις θεμελιώδεις έννοιες της συνεργασίας,της προσφοράς και της αλληλεπίδρασης με άλλα παιδιά και ενήλικες.

 • Έχοντας ως γνώμονα της δράσης μας την ανάγκη των παιδιών για μάθηση,παιχνίδι και δημιουργία,αναπτύσουμε το πρόγραμμα του παιδικού σταθμού με όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Θεματικά project,μουσικοκινητικά παιχνίδια ,θεατρικό παιχνίδι,εικαστικά,επαφή με τη φύση,ελεύθερο παιχνίδι,μουσική,γλώσσα και μαθηματικά.Όλα τα παραπάνω συνιστούν τον κορμό του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.

                                                                                                               Πρόγραμμα εκπαίδευσης: 

 • Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχουμε δημιουργήσει στον Παιδικό Παράδεισο δομείται σε ένα πλάισιο εμπιστοσύνης,φιλίας,συνεργασίας και ασφάλειας.Στόχος μας είναι η εξέλιξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού και η απόκτηση πνευματικής,σωματικής και ψυχικής υγείας με γνώμονα προπαντός την αγάπη.Κάθε εβδομάδα είναι θεματική και το πρόγραμμα οργανώνεται με βάση το εκάστοτε θέμα.Στην κάθε τάξη το θέμα αναπτύσσεται με βάση τις ανάγκες των παιδιών και οργανώνεται με τα αντίστοιχα παιδαγωγικά μέσα ώστε να είναι κατανοητό από όλα τα παιδάκια.
 • Θεατρικό παιχνίδι  : Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θεατρικού παιχνιδιού είναι η έμφαση που δίνεται μέσω αυτού στην εξέλιξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών καθώς και στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση.Χρησιμοποιούμε το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο για την εξερεύνηση και συνειδητοποίηση προβληματισμών καθώς και την αναγνώριση του εαυτού του κάθε παιδιού ατομικά και των άλλων παιδιών. Δημιουργούμε έναν μικρόκοσμο συμπεριφορών μέσα στον οποίο τα παιδιά συμμετέχουν και μαθαίνουν πώς να λειτουργούν ως ομάδα, ερχόμενα σε επαφή με καταστάσεις που τους επηρεάζουν με τον έναν ή τον αλλον τρόπο.
 • Μουσικοκινητικά Παιχνίδια: Η μουσικοκινητική διδασκαλία συνδυάζει το λόγο, την κίνηση, τον ρυθμό, το χορό και το τραγούδι.Μέσω των μουσικοκινητικών παιχνιδιών ενθαρρύνουμε την χαρούμενη συμμετοχή των παιδιών και την δημιουργικότητα τους. Με τη μουσικοκινητική τα παιδιά νηπιακής ηλικίας έρχονται σε πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα και παίζοντας μ’ αυτά καλλιεργούν την αμφιπλευρικότητα και τον λεπτό χειρισμό. Με την κίνηση, τα παιδιά αποκτούν αίσθηση του σώματος τους αλλά και του χώρου στον οποίο βρίσκονται, δραστηριοποιούνται και δημιουργούν.
 • Θεματικά Project: Η μέθοδος Project αποτελεί μια εκπαιδευτική διαδικασία που οδηγεί στη μάθηση μέσω μια συγκεκριμένης ακολουθίας ενεργειών και βιωμάτων. Με τα θεματικά Project στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε τα παιδιά ώστε να ερευνήσουν μια θεματική που πηγάζει απευθείας από τα ενδιαφέροντα τους, τα οποία έχουν συζητηθεί προηγουμένως στην τάξη. Σε κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας οι μικροί μας φίλοι εργάζονται για ένα κοινό αποτέλεσμα, μια εργασία την οποία κρατούν σαν ανάμνηση. 
παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini

Ξεχωριστά τμήματα για νήπια από 2,5 έως 3 ετών

Παιδικός Παράδεισος νηπιακό

Ξεχωριστά τμήματα για νήπια από 3 ετών έως την υποχρεωτική εκπαίδευση

Παιδικός Παράδεισος Εσωτερικόι χώροι
 • Παρέχουμε ευρύχωρες και ευήλιες αίθουσες οι οποίες διαθέτουν φυσικό αερισμό,κλιματισμό και δάπεδα με υπόστρωμα για την ασφάλεια των παιδιών.
 • Ειδικές αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων.
 • Αύλειο χώρο με παιδική χαρά για ασφαλές παιχνίδι των νηπίων
 • Όλο το κτήριο είναι διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης ενώ διαθέτει και πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
 • Καθώς το παιδί σας,παίζει,μαθαίνει,τραγουδάει,χορεύει ή ζωγραφίζει να είστε σίγουροι πως βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον που τηρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας στο χώρο,πυρασφάλειας,εξόδων κινδύνου και προπάντων την συνεχή και αδιάκοπη εποπτεία των παιδαγωγών μας.
παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini
 • Κάθε πρωί αρκετά παιδιά φτάνουν στον παιδικό σταθμό με τους γονείς τους ενώ άλλα παιδιά επιλέγουν την προσέλευση τους με το σχολικό λεωφορείο του παιδικού σταθμού.
 • Πραγματοποιούμε τακτά δρομολόγια με το σχολικό μας λεωφορείο 
 • Η μεταφορά των παιδιών που γίνεται με τα σχολικά λεωφορεία μας από και προς τον παιδικό σταθμό είναι πάντοτε υπό την επίβλεψη των συνοδών-παιδαγωγών μας και των επαγγελματιών οδηγών  μας οι οποίοι είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης Δ κατηγορίας. Τα λεωφορεία μας τηρούν πιστά όλους τους κανόνες ασφαλείας βάσει νομοθεσίας ( ζώνες ασφαλείας,καθίσματα και τακτική συντήρηση ). Τα παιδιά παραδίδονται αυστηρά και μόνο  στο πρόσωπο  που έχει συμφωνηθεί με τη διεύθυνση του παιδικού σταθμού. Σε περίπτωση αλλαγής προσώπου, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τη διεύθυνση του παιδικόυ σταθμού.
παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini
 • Το φαγητό ετοιμάζεται στην κουζίνα μας, σας κοινοποιείται γραπτώς στην αρχή κάθε μήνα, ενώ καθημερινά υπάρχει ενημέρωση στο τετράδιο επικοινωνίας, για την ποσότητα του φαγητού που έφαγε το παιδί.

 • Εφαρμόζουμε διατροφολόγιο παιδιών προσχολικής ηλικίας 

 • Οι γονείς μπορούν να παραδώσουν το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό και με τη σειρά τους οι παιδαγωγοί μας να το παρέχουν στα παιδιά την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.
παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini
 • Καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου μέσα από παραμύθια, μυθολογία,τραγούδια, δραστηριότητες γραφής και ανάγνωσης 
 • Επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από κάρτες,τραγούδια και διάφορα κινητικά παιχνίδια
 • Ανάπτυξη της μαθηματικής  σκέψης μέσα από παιχνίδια αρίθμησης, συνόλων και σχημάτων.
 • Ανάπτυξη της δημιουργικότητας με ζωγραφική,κολλάζ, κατασκευές, θέατρο, κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι.
 • Ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές της  κάθε τάξης,όπως στη γωνιά του κουκλοθέατρου, των επιτραπέζιων παιχνιδιών, της ζωγραφικής και της πλαστελίνης.
 • Ψυχοκινητικές δραστηριότητες χορού,μουσικής και παιδαγωγικόυ παιχνιδιού
 • Παιχνίδι στην αυλή,μέσα σε ένα χώρο με παιδική χαρά και πάντοτε υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών μας.
 • Εξορμήσεις με το σχολικό λεωφορείο σε φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον

Ιατρική παρακολούθηση

Συνεργαζόμαστε με παιδίατρο,λογοθεραπευτή,παιδοψυχολόγο και οδοντίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις των παιδιών.Κάθε παιδάκι έχει τον δικό του ατομικό φάκελο ενώ οι γονείς θα ενημερώνονται κάθε φορά που θα εξετάζεται το παιδάκι τους καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα

Περιοχές που εξυπηρετούμε με το σχολικό μας λεωφορείο

Δήμος Κατερίνης,Νέα Έφεσος,Κονταριώτισσα,Άγιο Σπυρίδωνα,Βροντού,Καρίτσα,Νεοκαισάρεια,Σβορώνο,Ανδρομάχη,Περίσταση

*Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς επίσης και για περιοχές που δε συμπεριλαμβάνονται στις προαναφερθείσες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του Παιδικού Σταθμού

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 16:30

Τηρούμε αυστηρά μέτρα πρόληψης έναντι του SARS-COV-2

Βιώνοντας την έξαρση του νέου κορονοιού SARS-COV-2 και με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας,τηρούμε αυστηρά μέτρα πρόληψης έναντι της πανδημίας του νέου κορονοιού σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

παιδικός παράδεισος παιδικος παραδεισος paidikos paradeisos παιδικός σταθμός παιδικος σταθμος Κατερίνη Katerini